Veelgestelde vragen

De Maekerij is een warme plek in de stad, waar je terecht kan in het eetcafé voor een snel ontbijtje, lekker lunch, heerlijk gebak en taart of een aperoplank met (bubbel)vrienden. Bijna elke dag organiseren we creatieve workshops in het atelier en er zijn fijne bijeenkomsten tijdens de maekersnetwerken. Wees welkom!

In het open-atelier kan je gebruik maken van onze naaimachines, cameo, 3D-printer, drukpers, en allerhande klein materiaal. Daarnaast staan er ook verschillende knutselboeken, patronen, magazines, diy-fiches,… voor je ter beschikking. Dit kan allemaal geheel gratis gebruikt worden, we vragen enkel om een consumptie te nuttigen in het eetcafé.

Er is een mobiele oprijplank aanwezig die gebruikt kan worden aan de drempel van de voordeur. Vraag er zeker naar als je moeilikheden ondervindt om binnen te geraken.

De Maekerij is open op:

  • dinsdag - woensdag & donderdag van 10u tot 21u
  • vrijdag & zaterdag van 10u tot 17u
  • zondag & maandag : gesloten

De keuken sluit één uur voor sluitingstijd.

Heb je een klacht over een workshop, het eten of een event in De Maekerij, dan dien je deze zo snel als mogelijk en uiterlijk één week na het voorval per mail of aangetekend aan De Maekerij te versturen.
In geval van geschillen tussen De Maekerij en de klant, zullen we eerst proberen om een minnelijke schikking te treffen.

Behoudens opzet en/of dwingende wettelijke bepalingen, kan De Maekerij op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of enige vorm van schade (rechtstreeks, onrechtstreeks, materiaal, immaterieel, ...), noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de workshop en/of uitvoering van de activiteiten.
Indien er tijdens de workshop onherstelbare schade wordt toegebracht door de klant aan het materiaal en/of locatie, kan De Maekerij de kosten hiervan in rekening brengen en verhalen op de klant.

Als je ziek of verhinderd bent om naar de workshop te komen waarvoor je was ingeschreven, vragen we jou om ons dit zo snel mogelijk schriftelijk te laten weten. Je doet dit door een mailtje te sturen naar welkom@demaekerij.be.

Je mag uiteraard zelf altijd een vervanger zoeken voor jouw plekje. Je geeft ons dan de naam en het é-mailadres van deze persoon door via welkom@demaekerij.be

We dubbelchecken steeds of er deelnemers op de wachtlijst staan..

Annuleer je één maand voor de workshop start dan storten we je inschrijvingsgeld terug mits afhouding van administratieve kost (20 euro).
Moest er iemand van de wachtlijst je plekje innemen geldt deze regel ook.

Annuleer je gedurende de maand voor de start van de workshop dan storten we het inschrijvingsbedrag niet meer terug.
Uiteraard mag je zelf een vervanger zoeken voor de workshop.
Moest er iemand vanop de wachtlijst je plekje innemen dan storten we jou het deelnamegeld wél terug, mits afhouding van de administratieve kost (20 euro).

De Maekerij heeft het recht een workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of als de workshopbegeleiding door ziekte of overmacht niet beschikbaar is. In dat geval betalen wij het volledige inschrijvingsbedrag terug.