Veelgestelde vragen

Ja hoor! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd....
Je kan sowieso inschrijven voor meerdere personen tegelijkertijd via de website. Is er geen plek genoeg voor de volledige groep? Neem dan effe contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Misschien kunnen we deze workshop wel voor exclusief voor jullie groepje organiseren.

De Maekerij is een warme plek in de stad, waar je terecht kan in het eetcafé voor een snel ontbijtje, lekker lunch, heerlijk gebak en taart of een aperoplank met (bubbel)vrienden. Bijna elke dag organiseren we creatieve workshops in het atelier en er zijn fijne bijeenkomsten tijdens de maekersnetwerken. Wees welkom!

In het open-atelier kan je gebruik maken van onze naaimachines, cameo, 3D-printer, drukpers, en allerhande klein materiaal. Daarnaast staan er ook verschillende knutselboeken, patronen, magazines, diy-fiches,… voor je ter beschikking. Dit kan allemaal geheel gratis gebruikt worden, we vragen enkel om een consumptie te nuttigen in het eetcafé.

Je kan online via onze website inschrijven en betalen voor de workshops. Mocht je hierbij op moeilijkheden stuiten, dan kan je altijd terecht in De Maekerij of mailen naar welkom@demaekerij.be. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Een week voor aanvang van de workshop krijg je een mailtje met de laatste praktische info. 

Ja! Wie zich inschrijft voor een activiteit georganiseerd door De Maekerij is verzekerd binnen deze activiteit. Bij organisatie door derden of verhuur van de ruimte valt de verzekering ten laste van de de huurder of organisator van de activiteit.

Als je ziek bent en niet naar een workshop kunt komen vragen we om zo snel mogelijk te annuleren via het contactformulier. We betalen geen inschrijvingsgeld terug wanneer je zelf annuleert.
Je mag wel iemand anders in jouw plaats laten komen.
Indien er deelnemers op de wachtlijst staan en zij jouw plekje innemen, bezorgen we jou een waardebon.
 

Het eetcafé van De Maekerij serveert elke dag heerlijke huisgemaakte gerechten. De Maekerij opent haar deuren om 10u, vanaf dan kan je er terecht voor lekkere drankjes en ontbijt.
Vanaf 11u kan je bij ons terecht voor een huisgemaakte lunch, soep, quiche, salade, wraps,.... We serveren deze de hele dag door. Liever zin in taart en koffie of een wijntje met apero-plankje? Alles kan!
Je kan onze menu-kaart hier raadplegen.

 

Geen probleem! Neem eventjes contact op met ons, laat ons weten voor welke workshop je was ingeschreven en we zoeken de code met plezier voor je op.

In het eetcafé volgen we de maatregelen & beslissingen van de overheid. In een notendop komt het hier op neer:

 • Mondmasker dragen is verplicht (vanaf 10jaar) bij het binnenkomen van de zaak en rondlopen in de zaak;
 • Elke bezoeker, ouder dan 16 jaar, moet een Covid SafeTicket + ID voorleggen. Zit je op het terras, dan is dit niet nodig.
 • Tafels en oppervlakken worden regelmatig ontsmet;

Voor de workshops & maekersnetwerken volgen we de maatregelen die de overheid oplegt voor het Sociaal Cultureel Werk. In een notendop komt het hier op neer:

 • Mondmasker dragen is verplicht bij het binnenkomen van de zaak en rondlopen in de zaak & atelier;
 • Wanneer je neerzit mag het mondmasker af als je je comfortabel voelt, anders kan je het ophouden.
 • Elke deelnemer, ouder dan 16 jaar, vragen we om zijn Covid SafeTicket + ID voor te leggen bij het aanmelden. 
 • De ruimte wordt goed verlucht, breng een dikke trui mee.
 • Tafels en oppervlakken worden regelmatig ontsmet;

We proberen het zo veilig mogelijk te houden, samen kunnen we dat!

Als de kortingscode die je kreeg via mail niet werkt, neem je best contact met ons op. We kunnen dan in ons systeem dubbelchecken of deze wel juist doorgegeven is.
Als je contact met ons opneemt, geef dan ook door voor welke workshop je initieel was ingeschreven.

Kadobonnen die uitgeschreven zijn in 2020 en 2021 blijven geldig tot eind 2022. We verlengen de geldigheidstermijn met plezier zodat iedereen kan genieten van zijn kadobon.

De tegoedbonnen die uitgeschreven werden omwille vande vele annulaties van de workshops tijdens de Corona-pandemie blijven geldig tot eind 2022. Op deze manier willen we iedereen de kans bieden om toch nog in te schrijven voor zijn favoriete workshop.

Met een kadobon van De Maekerij kan je terecht in het eetcafé waar je heerlijk kan eten of je kan je ermee inschrijven voor een workshop. Je kan er allesinds heel fijne dingen mee doen!

Als wij een cursus annuleren, omwille van wijziging in de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 of ziekte lesgever of overmacht, sturen wij jou een tegoedbon met de waarde van je inschrijvingsgeld.
We proberen er alles aan te doen om de workshop dan ook terug in te plannen op een ander tijdstip.

Als je ziek bent, blijf je thuis! Laat ons dit zo snelmogelijk weten en dan zoeken we samen naar een oplossing.
We vragen wel om ons ten minste 24u op voorhand te verwittigen, zodat we nog een vervanger kunnen zoeken. Verwittig je ons later, dan zal het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden.

Ja dat kan! Tijdens het betaalproces kan je de verschillende codes toevoegen. Je moet wel waakzaam zijn dat je telkens op de groene button klikt om ze effectief toe te voegen.
Via deze link kan je een korte handleiding vinden.

Je kan de menu-kaart hier raadplegen. We werken met verse producten en wisselen regelmatig onze gerechten.
 

Ja hoor, dat kan zeker! Je bent van harte welkom in ons eetcafé om voor een workshop iets te eten. Het assortiment is een hele dag beschikbaar en wordt steeds aangevuld.
Je kan kiezen uit wraps, salades, Quiche, soep of een lunch gerecht, samen met een lekker drankje. Reserveer je graag een tafeltje om zeker te zijn dat er plek is? Dan neem je best contact met ons op via het contactformulier.

In het eetcafé bieden we enkele lekkere producten aan die we aankopen bij lokale handelaars/boeren. Je kan komen proeven van :

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe trends en inspirerende workshops. Wil je graag in De Maekerij een workshop geven om jouw expertise te delen? Neem dan contact met ons op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Ja, je kan gelijk welke workshop betalen met je kortingscode. Je kan er alleen niet mee betalen in het eetcafé, dit omwille van verschillende BTW-tarieven en boekhoudkwesties.

Je kan altijd vragen naar de allergenen lijst die beschikbaar is bij de medewerkers. Wil je een aanpassing aan een gerecht, dan zal de keukenmedewerker bekijken wat haalbaar is voor haar en jou om er toch een fijne beleving van te maken.

Ja, we proberen steeds een mix van vegetarische en niet-vegetarische gerechten aan te bieden. Je kan de menu-kaart hier vinden.

Er is een mobiele oprijplank aanwezig die gebruikt kan worden aan de drempel van de voordeur. Vraag er zeker naar als je moeilikheden ondervindt om binnen te geraken.

Ja hoor, dat kan! We verhuren onze zaal voor feestjes, vergaderingen, bijeenkomsten,.... Je vindt alle informatie hier.
Heb je nog vragen of wil je graag een offerte op maat? Neem contact met ons op.

Samen tegen Corona! Hier vind je de basisregels op een rijtje

 • Was je handen.
 • hou afstand.
 • beperk nauwe contacten.
 • doe je activiteiten liefst buiten.
 • denk aan de kwetsbare mensen.
 • volg de regels over bijeenkomsten.
 • Ziek? Blijf thuis!

De Maekerij is open op:

 • dinsdag - woensdag & donderdag van 10u tot 21u
 • vrijdag & zaterdag van 10u tot 17u
 • zondag & maandag : gesloten

De keuken sluit één uur voor sluitingstijd.

Nee, we hebben een heerlijke menu-kaart die regelmatig wisselt, waar je zeker wel iets lekkers uit kan kiezen.
De Menukaart kan je hier raadplegen:

https://www.demaekerij.be/eetcafé

Met onze workshops richten we ons volwassenen die graag creatief bezig zijn. Wil je toch graag deelnemen aan een workshop met je kind, stuur dan een mailtje naar welkom@demaekerij.be.

We bekijken elke vraag apart omdat het afhangt van tal van factoren. Weet wel dat als je kind meedoet aan de workshop, hij/zij vaak de enige zal zijn in een groep met volwassen personen.

Bij het binnenkomen van De Maekerij, zowel voor het eetcafé als de workshops & maekersnetwerken, vragen we jou om een geldig Covid Safe Ticket voor te leggen, samen met je Identiteitskaart.
Een CST is geldig als je

 • Een bewijs hebt van volledige vaccinatie ( 2 dosissen Pfizer, Moderna of Astrazeneca of 1 dosis Johnson & Johnson). De laatste spuit moet minimum 2 weken geleden toegediend zijn.
  OF
 • Een negatieve PCRtest die maximaal 48u eerder is afgenomen.
  OF
 • Een bewijs van genezing (minimum 10 dagen oud, maximaal 180 dagen oud)
  OF
 • Een negatieve antigeentest die maximaal 24u geleden is afgenomen

Dit bewijs is te verkrijgen via:

 • de CovidSafe-app
  • Via de app heeft de gast zijn/haar bewijs steeds op zak, en is de QR-code gemakkelijk beschikbaar.
  • Dit filmpje legt uit hoe je de app download en gebruikt.
 • overheidswebsites
 • telefonisch contact
  • Voor wie niet zo computervaardig is, kan de coronapas ook telefonisch opgevraagd worden.
  • Het wordt dan via de post verstuurd.
  • Opgelet: dit kan niet gebruikt worden voor een coronapas op basis van een negatieve test, het bewijs zou namelijk langer op de post zijn dan dat het effectief geldig is.
  • In Vlaanderen kan je daarvoor 24 uur op 24 uur terecht op het nummer 078/78 78 50. Het opvragen van een CST verloopt er automatisch, daarom gaat dit 24 uur op 24 uur. Heb je andere vragen? Dan kan dit overdag van maandag tot zaterdag.
 • via je lokale overheid
  • Lukt het niet? Sommige lokale overheden engageren zich om mensen te helpen bij het gemakkelijk verkrijgen van hun bewijs. Pols gerust bij je lokale overheid of ze kunnen helpen.

 

Bezoekers die een ongeldig Covid Safe Ticket hebben zullen De Maekerij niet mogen betreden.
Was je ingeschreven voor een workshop, dan krijg je een waardebon twv je inschrijvingsgeld zodat je op een later tijdstip de workshop nog kan volgen.

In het geval van quarantaine of een positieve Covid Safe Test kan je het bewijs doormailen naar welkom@demaekerij.be.
Op deze manier kunnen we overgaan tot het terugbetalen van je inschrijvingsgeld of een waardebon.

We willen graag nog heel lang en veel workshops organiseren in De Maekerij. Omdat de lijn tussen horeca & workshops in De Maekerij dun is, opteren we voor het CST ook te vragen bij de workshops & maekersnetwerken.
Voor de workshops hanteren we volgende maatregelen:

* We verwachten je 10 minuutjes voor de start van de workshop, zodat de medewerker tijd heeft om jullie te ontvangen, Covid Safe Ticket te scannen en je iets te drinken aan te bieden.
* Het mondmasker zet je op bij het binnenkomen totdat je neerzit en je je comfortabel voelt. Van zodra je rechtstaat zet je sowieso je masker weer op.
* Was regelmatig je handen, er is een kraantje in het atelier en in de toiletten. We voorzien ook massa’s alcoholgel.
* Doe een extra trui aan of neem hem mee, want onze ramen staan open voor een goede ventilatie.