Veelgestelde vragen

Ja hoor! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd....
Je kan sowieso inschrijven voor meerdere personen tegelijkertijd via de website. Is er geen plek genoeg voor de volledige groep? Neem dan effe contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Misschien kunnen we deze workshop wel voor exclusief voor jullie groepje organiseren.

De Maekerij is een warme plek in de stad, waar je terecht kan in het eetcafé voor een snel ontbijtje, lekker lunch, heerlijk gebak en taart of een aperoplank met (bubbel)vrienden. Bijna elke dag organiseren we creatieve workshops in het atelier en er zijn fijne bijeenkomsten tijdens de maekersnetwerken. Wees welkom!

In het open-atelier kan je gebruik maken van onze naaimachines, cameo, 3D-printer, drukpers, en allerhande klein materiaal. Daarnaast staan er ook verschillende knutselboeken, patronen, magazines, diy-fiches,… voor je ter beschikking. Dit kan allemaal geheel gratis gebruikt worden, we vragen enkel om een consumptie te nuttigen in het eetcafé.

Je kan online via onze website inschrijven en betalen voor de workshops. Mocht je hierbij op moeilijkheden stuiten, dan kan je altijd terecht in De Maekerij of mailen naar welkom@demaekerij.be. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Een week voor aanvang van de workshop krijg je een mailtje met de laatste praktische info. 

Ja! Wie zich inschrijft voor een activiteit georganiseerd door De Maekerij is verzekerd binnen deze activiteit. Bij organisatie door derden of verhuur van de ruimte valt de verzekering ten laste van de de huurder of organisator van de activiteit.

Als je ziek bent of om een andere reden niet naar een workshop kunt komen vragen we om zo snel mogelijk te annuleren via het contactformulier. We betalen geen inschrijvingsgeld terug wanneer je zelf annuleert.
Je mag wel kosteloos iemand anders in jouw plaats laten komen. Wanneer je plekje wordt ingenomen, kunnen we het inschrijvingsgeld terugstorten.
 

Het eetcafé van De Maekerij serveert elke dag heerlijke huisgemaakte gerechten. De Maekerij opent haar deuren om 10u, vanaf dan kan je er terecht voor lekkere drankjes en ontbijt.
Vanaf 11u kan je bij ons terecht voor een huisgemaakte lunch, soep, quiche, salade, wraps,.... We serveren deze de hele dag door. Liever zin in taart en koffie of een wijntje met apero-plankje? Alles kan!
Je kan onze menu-kaart hier raadplegen.

 

Vanaf 09 juni heropenen we onze deuren van zowel het eetcafé als die van de workshops & maekersnetwerken. Wat kijken we er naar uit om jullie terug te ontvangen.
We doen dit allemaal volgense de Corona-maatregelen die op dat moment gelden. Wij zijn open van dinsdag tot zaterdag.
Tot binnenkort!

Geen probleem! Neem eventjes contact op met ons, laat ons weten voor welke workshop je was ingeschreven en we zoeken de code met plezier voor je op.

In het eetcafé volgen we de maatregelen die de overheid oplegt voor de Horeca. In een notendop komt het hier op neer:

 • Mondmasker dragen is verplicht;
 • De tafels staan 1.5m uit elkaar;
 • Bediening gebeurt aan tafel;
 • Tafels en oppervlakken worden regelmatig ontsmet;
 • Je mag met max. 4 personen aan een tafel zitten, tenzij je gezin groter is.

Voor de workshops & maekersnetwerken volgen we de maatregelen die de overheid oplegt voor het Sociaal Cultureel Werk. In een notendop komt het hier op neer:

 • Mondmasker dragen is verplicht;
 • De workshops gaan door in kleine groep (max 8pers);
 • Hapje is apart verpakt, wordt niet gedeeld;
 • Lesgever houdt het mondmasker aan;
 • De ruimte wordt goed verlucht;
 • Tafels en oppervlakken worden regelmatig ontsmet;

We proberen het zo veilig mogelijk te houden, samen kunnen we dat!

Ja hoor! Als je ons op voorhand laat weten (contactpagina) met wie je ingeschreven bent, kunnen we jullie in dezelfde bubbel plaatsen. Voor de wokshop begint plaatsen wij de tafels uiteen zodat er genoeg afstand is tussen verschillende deelnemers/bubbels.

Als de kortingscode die je kreeg via mail niet werkt, neem je best contact met ons op. We kunnen dan in ons systeem dubbelchecken of deze wel juist doorgegeven is.
Als je contact met ons opneemt, geef dan ook door voor welke workshop je initieel was ingeschreven.

Kadobonnen die uitgeschreven zijn in 2020 en 2021 blijven geldig tot eind 2022. We verlengen de geldigheidstermijn met plezier zodat iedereen kan genieten van zijn kadobon.

De tegoedbonnen die uitgeschreven werden omwille vande vele annulaties van de workshops tijdens de Corona-pandemie blijven geldig tot eind 2022. Op deze manier willen we iedereen de kans bieden om toch nog in te schrijven voor zijn favoriete workshop.

Met een kadobon van De Maekerij kan je terecht in het eetcafé waar je heerlijk kan eten of je kan je ermee inschrijven voor een workshop. Je kan er allesinds heel fijne dingen mee doen!

Als wij een cursus annuleren, omwille van wijziging in de maatregelen ter bestrijding van COVID-19 of ziekte lesgever of overmacht, sturen wij jou een tegoedbon met de waarde van je inschrijvingsgeld.
We proberen er alles aan te doen om de workshop dan ook terug in te plannen op een ander tijdstip.

Als je ziek bent, blijf je thuis! Laat ons dit zo snelmogelijk weten en dan zoeken we samen naar een oplossing.
We vragen wel om ons ten minste 24u op voorhand te verwittigen, zodat we nog een vervanger kunnen zoeken. Verwittig je ons later, dan zal het inschrijvingsgeld niet terugbetaald worden.

Ja dat kan! Tijdens het betaalproces kan je de verschillende codes toevoegen. Je moet wel waakzaam zijn dat je telkens op de groene button klikt om ze effectief toe te voegen.
Via deze link kan je een korte handleiding vinden.

Je kan de menu-kaart hier raadplegen. We werken met verse producten en wisselen regelmatig onze gerechten.
 

Ja hoor, dat kan zeker! Je bent van harte welkom in ons eetcafé om voor een workshop iets te eten. Het assortiment is een hele dag beschikbaar en wordt steeds aangevuld.
Je kan kiezen uit wraps, salades, Quiche, soep of een lunch gerecht, samen met een lekker drankje. Reserveer je graag een tafeltje om zeker te zijn dat er plek is? Dan neem je best contact met ons op via het contactformulier.

In het eetcafé bieden we enkele lekkere producten aan die we aankopen bij lokale handelaars/boeren. Je kan komen proeven van :

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe trends en inspirerende workshops. Wil je graag in De Maekerij een workshop geven om jouw expertise te delen? Neem dan contact met ons op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Ja, je kan gelijk welke workshop betalen met je kortingscode. Je kan er alleen niet mee betalen in het eetcafé, dit omwille van verschillende BTW-tarieven en boekhoudkwesties.

Je kan altijd vragen naar de allergenen lijst die beschikbaar is bij de medewerkers. Wil je een aanpassing aan een gerecht, dan zal de keukenmedewerker bekijken wat haalbaar is voor haar en jou om er toch een fijne beleving van te maken.

Ja, we proberen steeds een mix van vegetarische en niet-vegetarische gerechten aan te bieden. Je kan de menu-kaart hier vinden.

Er is een mobiele oprijplank aanwezig die gebruikt kan worden aan de drempel van de voordeur. Vraag er zeker naar als je moeilikheden ondervindt om binnen te geraken.

Ja hoor, dat kan! We verhuren onze zaal voor feestjes, vergaderingen, bijeenkomsten,.... Je vindt alle informatie hier.
Heb je nog vragen of wil je graag een offerte op maat? Neem contact met ons op.

Samen tegen Corona! Hier vind je de basisregels op een rijtje

 • Was je handen.
 • hou afstand.
 • beperk nauwe contacten.
 • doe je activiteiten liefst buiten.
 • denk aan de kwetsbare mensen.
 • volg de regels over bijeenkomsten.
 • Ziek? Blijf thuis!