Veelgestelde vragen

Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Is er niet voldoende plaats om met heel je groepje in te schrijven? Stuur ons dan een mailtje en misschien kunnen wij een cursus organiseren speciaal voor jullie! Wij maeken je wensen graag mee mogelijk.

Natuurlijk, iedereen heeft talent, jij dus ook! Al hoef je er in De Maekerij niet noodzakelijk iets mee te doen. Dat kan, in ons Atelier, of in een workshop, maar De Maekerij is bovenal ook een gezellige plek om te vertoeven, te eten, te drinken.  Wees dus welkom om de sfeer op te snuiven, inspiratie op te doen, boeiende mensen te ontmoeten, of gewoon lekker rustig een koffietje te drinken.

In het open-atelier kan je gebruik maken van onze naaimachines, overlock machine, cameo, 3D-printer, drukpers, en allerhande klein materiaal. Daarnaast staan er ook verschillende knutselboeken, patronen, magazines, diy-fiches,… voor je ter beschikking.

Je kan online via onze website inschrijven en betalen voor de workshops. Mocht je hierbij op moeilijkheden stuiten, dan kan je altijd terecht in De Maekerij of mailen naar welkom@demaekerij.be. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Een week voor aanvang van de workshop krijg je een mailtje met de laatste praktische info. 

Ja! Wie zich inschrijft voor een activiteit georganiseerd door De Maekerij is verzekerd binnen deze activiteit. Bij organisatie door derden of verhuur van de ruimte valt de verzekering ten laste van de de huurder of organisator van de activiteit.

Als je ziek bent of om een andere reden niet naar een workshop kunt komen vragen we om zo snel mogelijk te annuleren. Op die manier kunnen wij jouw plaatsje nog invullen. Als je voor 48u annuleert krijg je trouwens je volledige inschrijvingsbedrag terug. Je mag ook kosteloos iemand anders jouw plaats laten innemen. Als wij een cursus annuleren, sturen wij jou een waardebon toe die je later opnieuw kan gebruiken.

Neen, De Maekerij is verplicht gesloten omwille van de huidige Corona-maatregelen. Het eetcafe moet voldoen aan de Horeca-regels en het sociaal-cultureel werk ligt ook stil. Wanneer we terug gedeeltelijk open mogen, zullen er telkens 8 personen kunnen deelnemen aan een workshop of maekerscafé. Maar wij zitten niet stil. Ga dus gerust eens kijken naar onze projecten tijdens corona en naar onze social media feed!

Op facebook kan je volgende Maekersnetwerken terugvinden: 

Op instagram delen we regelmatig toffe tips en zo is er bijvoorbeeld elke maandag een Inspiratie Monday!

Speciaal voor jullie maakten we een nieuwe pagina aan op onze website 'Corona Creatief'. Hierop vind je een maandelijkse actie waar wij mee naar buiten komen en waar jij je kan bij aansluiten. Hou ook zeker onze instagram en website in de gaten! Instalives, virtuele lessen, DIY-pakketten passeren daar wel eens de revue! Heb je zelf een idee? Stuur ons dan eens een mailtje naar welkom@demaekerij en misschien kunnen we samen wel aan de slag! 

Wanneer wij een cursus annuleren of jij een cursus annuleert 48u voor de start ervan, krijg je van ons een waardebon via mail. De code die je later kan invoeren op onze website staat in deze mail dus hou die goed bij of schrijf het ergens op!

Helemaal! Voor je binnenkomt vragen wij jou een mondmasker op te zetten en aan de ingang vind je handgel. De tafels staan voldoende uit elkaar en ook de lesgever draagt een mondmasker. Eén week voor de aanvang van de workshop ontvang je van ons een mail met alle corona-regels opgesomd zodat er geen verwarring is over wat mag en niet mag.

Ja hoor! Als je ons op voorhand laat weten met wie je ingeschreven bent, kunnen we jullie in dezelfde bubbel plaatsen. Voor de cursus begint plaatsen wij de tafels uiteen zodat er genoeg afstand is tussen verschillende deelnemers/bubbels.