Veelgestelde vragen

Ja hoor! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd....
Je kan sowieso inschrijven voor meerdere personen tegelijkertijd via de website. Is er geen plek genoeg voor de volledige groep? Neem dan effe contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.
Misschien kunnen we deze workshop wel voor exclusief voor jullie groepje organiseren.

De Maekerij is een warme plek in de stad, waar je terecht kan in het eetcafé voor een snel ontbijtje, lekker lunch, heerlijk gebak en taart of een aperoplank met (bubbel)vrienden. Bijna elke dag organiseren we creatieve workshops in het atelier en er zijn fijne bijeenkomsten tijdens de maekersnetwerken. Wees welkom!

In het open-atelier kan je gebruik maken van onze naaimachines, cameo, 3D-printer, drukpers, en allerhande klein materiaal. Daarnaast staan er ook verschillende knutselboeken, patronen, magazines, diy-fiches,… voor je ter beschikking. Dit kan allemaal geheel gratis gebruikt worden, we vragen enkel om een consumptie te nuttigen in het eetcafé.

Je kan online via onze website inschrijven en betalen voor de workshops. Mocht je hierbij op moeilijkheden stuiten, dan kan je altijd terecht in De Maekerij of mailen naar welkom@demaekerij.be. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Een week voor aanvang van de workshop krijg je een mailtje met de laatste praktische info. 

Ja! Wie zich inschrijft voor een activiteit georganiseerd door De Maekerij is verzekerd binnen deze activiteit. Bij organisatie door derden of verhuur van de ruimte valt de verzekering ten laste van de de huurder of organisator van de activiteit.

Als je ziek of verhinderd bent om naar de workshop te komen waarvoor je was ingeschreven, vragen we jou om ons dit zo snel mogelijk schriftelijk te laten weten. Je doet dit door een mailtje te sturen naar welkom@demaekerij.be.

Je mag uiteraard zelf altijd een vervanger zoeken voor jouw plekje. Je geeft ons dan de naam en het é-mailadres van deze persoon door via welkom@demaekerij.be

We dubbelchecken steeds of er deelnemers op de wachtlijst staan..

Annuleer je meer dan één maand voor de workshop start dan storten we je inschrijvingsgeld terug mits afhouding van administratieve kost (20 euro).
Moest er iemand van de wachtlijst je plekje innemen geldt deze regel ook.

Annuleer je gedurende de maand voor de start van de workshop dan storten we het inschrijvingsbedrag niet meer terug.
Uiteraard mag je zelf een vervanger zoeken voor de workshop.
Moest er iemand vanop de wachtlijst je plekje innemen dan storten we jou het deelnamegeld wél terug, mits afhouding van de administratieve kost (20 euro).

De Maekerij heeft het recht een workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of als de workshopbegeleiding door ziekte of overmacht niet beschikbaar is. In dat geval betalen wij het volledige inschrijvingsbedrag terug.

Het eetcafé van De Maekerij serveert elke dag heerlijke huisgemaakte gerechten. De Maekerij opent haar deuren om 10u, vanaf dan kan je er terecht voor lekkere drankjes en ontbijt.
Vanaf 11u kan je bij ons terecht voor een huisgemaakte lunch, soep, quiche, salade, wraps,.... We serveren deze de hele dag door. Liever zin in taart en koffie of een wijntje met apero-plankje? Alles kan!
Je kan onze menu-kaart hier raadplegen.

 

Geen probleem! Neem eventjes contact op met ons, laat ons weten voor welke workshop je was ingeschreven en we zoeken de code met plezier voor je op.

Als de kortingscode die je kreeg via mail niet werkt, kan dat zijn omdat de geldigheid van je bon verlopen is. Onze bonnen zijn één jaar geldig, vanaf de datum van aankoop. Bonnen uit 2020 en 2021 zijn sinds 1 januari 2023 niet meer actief omwille van boekhoudkundige beslissingen.

Is je bon aangekocht in 2022 en werkt de code ook niet, dan neem je best contact met ons op [welkom@demaekerij.be]. We kunnen dan in ons systeem dubbelchecken of deze wel juist doorgegeven is.
 

Onze kadobonnen zijn één jaar geldig, tellend vanaf de datum die vermeld staat op de bon.

De covid-tegoedbonnen die uitgeschreven werden omwille van een geannuleerde workshop blijven geldig tot eind 2022. Op 01 januari 2023 worden al deze tegoedbonnen op non-actief gezet.
Schrijf je zeker nog in voor een fijne workshop.

Bonnen uitgeschreven in 2022 of later blijven één jaar geldig, vanaf de datum vermeld op de bon of het mailtje dat verstuurd werd.

Met een kadobon van De Maekerij kan je terecht in het eetcafé waar je heerlijk kan eten of je kan je ermee inschrijven voor een workshop. Je kan er allesinds heel fijne dingen mee doen!

De Maekerij heeft het recht een workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of als de workshopbegeleiding door ziekte of overmacht niet beschikbaar is. In dat geval betalen wij het volledige inschrijvingsbedrag terug. Wanneer een workshop afgelast wordt, heeft de klant geen recht op schadevergoeding.

Ja dat kan! Tijdens het betaalproces kan je de verschillende codes toevoegen. Je moet wel waakzaam zijn dat je telkens op de groene button klikt om ze effectief toe te voegen.
Via deze link kan je een korte handleiding vinden.

Opgelet! Je kan meerdere codes combineren, alleen mag het totaalbedrag van de bonnen niet hoger zijn dan het te betalen bedrag. Indien dit het geval is, neem je best contact op met ons en helpen we je graag verder. [welkom@demaekerij.be]

Je kan de menu-kaart hier raadplegen. We werken met verse producten en wisselen regelmatig onze gerechten.
 

Ja hoor, dat kan zeker! Je bent van harte welkom in ons eetcafé om voor een workshop iets te eten. Het assortiment is een hele dag beschikbaar en wordt steeds aangevuld.
Je kan kiezen uit onze lekkere avondgerechten, samen met een lekker drankje. Reserveer je graag een tafeltje om zeker te zijn dat er plek is? Dan neem je best contact met ons op via het contactformulier.

Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe trends en inspirerende workshops. Wil je graag in De Maekerij een workshop geven om jouw expertise te delen? Neem dan contact met ons op en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Ja, je kan gelijk welke workshop betalen met je tegoedbon. Je kan er alleen niet mee betalen in het eetcafé, dit omwille van verschillende BTW-tarieven en boekhoudkwesties.

Je kan altijd vragen naar de allergenen lijst die beschikbaar is bij de medewerkers. Wil je een aanpassing aan een gerecht, dan zal de keukenmedewerker bekijken wat haalbaar is voor haar en jou om er toch een fijne beleving van te maken.

Ja, we proberen steeds een mix van vegetarische en niet-vegetarische gerechten aan te bieden. Je kan de menu-kaart hier vinden.

Er is een mobiele oprijplank aanwezig die gebruikt kan worden aan de drempel van de voordeur. Vraag er zeker naar als je moeilikheden ondervindt om binnen te geraken.

Ja hoor, dat kan! We verhuren onze zaal voor feestjes, vergaderingen, bijeenkomsten,.... Je vindt alle informatie hier.
Heb je nog vragen of wil je graag een offerte op maat? Neem contact met ons op.

De Maekerij is open op:

  • dinsdag - woensdag & donderdag van 10u tot 21u
  • vrijdag & zaterdag van 10u tot 17u
  • zondag & maandag : gesloten

De keuken sluit één uur voor sluitingstijd.

Nee, we hebben een heerlijke menu-kaart die regelmatig wisselt, waar je zeker wel iets lekkers uit kan kiezen.
De Menukaart kan je hier raadplegen:

https://www.demaekerij.be/eetcafé

Met onze workshops richten we ons volwassenen die graag creatief bezig zijn. Wil je toch graag deelnemen aan een workshop met je kind, stuur dan een mailtje naar welkom@demaekerij.be.

We bekijken elke vraag apart omdat het afhangt van tal van factoren. Weet wel dat als je kind meedoet aan de workshop, hij/zij vaak de enige zal zijn in een groep met volwassen personen.

Tot 30 dagen voor je workshop kan je je inschrijving aanpassen. Stuur hiervoor een mailtje naar welkom@demaekerij.be

Kijk zeker ook je spamfilter na, we merken dat de bevestigingsmail soms in je spam-inbox terecht komt. Niet ontvangen? Stuur een mailtje naar welkom@demaekerij.be. We helpen je zo snel mogelijk verder.

Stuur een mailtje naar welkom@demaekerij.be met een beschrijving van het verloren voorwerp. Je kan het dan komen afhalen in het eetcafé van De Maekerij.

Bij je inschrijving vragen we je gegevens, voor onze registratie en om je de nodige informatie door te mailen.
Wil je meerdere personen inschrijven, kan je hun gegevens invullen (namen en email-adres). Dankzij het ingevulde mailadres ontvangen die personen ( na bevestiging van hun registratie) dan ook de nodige communicatie over de inschrijving.
Enkele dagen voor de workshop ontvangt elke deelnemer een herinneringsmail voor de workshop.

Wil je een inschrijving doen op naam van een andere deelnemer, dan kan je jouw naam veranderen in de naam van de persoon die je wil inschrijven. Geef dan ook het mailadres van degene die je inschrijft door, zo krijgt hij/zij alle informatie die verstuurd wordt omtrent de workshop.
Enkele dagen voor de workshop ontvangt elke deelnemer een herinneringsmail voor de workshop.

Heb je een klacht over een workshop, het eten of een event in De Maekerij, dan dien je deze zo snel als mogelijk en uiterlijk één week na het voorval per mail of aangetekend aan De Maekerij te versturen.
In geval van geschillen tussen De Maekerij en de klant, zullen we eerst proberen om een minnelijke schikking te treffen.

Behoudens opzet en/of dwingende wettelijke bepalingen, kan De Maekerij op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of enige vorm van schade (rechtstreeks, onrechtstreeks, materiaal, immaterieel, ...), noch enige aansprakelijkheid als gevolg van gebeurtenissen tijdens de workshop en/of uitvoering van de activiteiten.
Indien er tijdens de workshop onherstelbare schade wordt toegebracht door de klant aan het materiaal en/of locatie, kan De Maekerij de kosten hiervan in rekening brengen en verhalen op de klant.

Als je ziek of verhinderd bent om naar de workshop te komen waarvoor je was ingeschreven, vragen we jou om ons dit zo snel mogelijk schriftelijk te laten weten. Je doet dit door een mailtje te sturen naar welkom@demaekerij.be.

Je mag uiteraard zelf altijd een vervanger zoeken voor jouw plekje. Je geeft ons dan de naam en het é-mailadres van deze persoon door via welkom@demaekerij.be

We dubbelchecken steeds of er deelnemers op de wachtlijst staan..

Annuleer je één maand voor de workshop start dan storten we je inschrijvingsgeld terug mits afhouding van administratieve kost (20 euro).
Moest er iemand van de wachtlijst je plekje innemen geldt deze regel ook.

Annuleer je gedurende de maand voor de start van de workshop dan storten we het inschrijvingsbedrag niet meer terug.
Uiteraard mag je zelf een vervanger zoeken voor de workshop.
Moest er iemand vanop de wachtlijst je plekje innemen dan storten we jou het deelnamegeld wél terug, mits afhouding van de administratieve kost (20 euro).

De Maekerij heeft het recht een workshop te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen of als de workshopbegeleiding door ziekte of overmacht niet beschikbaar is. In dat geval betalen wij het volledige inschrijvingsbedrag terug. 

Wat als de waarde van je bon hoger is dan de waarde dat je online moet betalen?

Met onze huidige website is het onmogelijk om een restwaarde-bon op te maken na je online aankoop. Indien je nog een restwaarde hebt, dan mag je steeds een mailtje sturen naar welkom@demaekerij.be, samen met een foto van je bon en je ordernummer. We doen dan het nodige zodat je de restwaarde een volgende keer kan gebruiken. We werken aan een oplossing.

Wat als je met een cadeaubon komt eten in het eetcafé en niet het totaal bedrag besteedt?

Dat vormt geen probleem! Je kan je rekening in De Maekerij betalen met een cadeaubon die ofwel online ofwel in de zaak gekocht werd.

  • Als de waarde van je bon lager is dan het totaalbedrag, reken je gewoon verder af en is alles geregeld.
  • Als de waarde van je bon hoger is dan het totaalbedrag, dan zal de medewerker jou een nieuwe bon uitschrijven twv het openstaande bedrag. Alleen kan je deze bon (met restwaarde) enkel nog gebruiken in het eetcafé zelf. Dit heeft te maken met de beperktheid van de bonnen die we online kunnen aanmaken. Wil je toch graag een wokshopdeelname betalen met deze bon, dan kan je dat doen in De Maekerij zelf.

Heb je een toffe workshop gespot, maar is die reeds volzet? Dan kan je je op de wachtlijst laten zetten. Dit doe je door een mailtje te sturen naar welkom@demaekerij.be.

Vermeld hierbij steeds je persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres en telefoonnummer) en de titel + datum van de gewenste workshop