Atelier ruimte

De atelier ruimte van De Maekerij is een plek waar alle materialen voorzien zijn om creatief aan de slag te gaan. Je kan er elke dag terecht, zonder reserveren, zolang je wil, helemaal kosteloos.

Tijdens je creatieve werk kan je aan de bar terecht voor een drankje en een hapje. We hebben een uitgebreide kaart met zowel warme als koude dranken, kleine hapjes als grotere gerechten. Allemaal aan zeer democratische prijzen. In ruil voor het vrije gebruik van ons atelier, appreciëren we het heel erg dat je iets afneemt aan de bar. Zo help je mee aan het voorbestaan van De Maekerij, en dus ook aan dat van onze atelier ruimte.

In de atelier ruimte staan er verschillende machines voor jullie klaar. Zo is er onder andere een cameo snijmachine, 3D-printer, transferpers, overlock machine, 5-tal naaimachine, laptop en allerhande klein materiaal [zoals ponsen in verschillende formaten, stiften, aquarelverf, stempelgerief, scharen, …].

Je kan uitgaan van het principe: wij voorzien de hardware en jullie de software. Er is een beperkte voorraad verbruiksmateriaal aanwezig, maar stof, garen, … dien je zelf te voorzien.

Onze atelier ruimte is uiteraard een plek vol creativiteit, maar we hopen er met onze aanpak ook vele bijzondere ontmoetingen en vriendschappen te stimuleren.

Cameo

Met de Silhouette Cameo kan je zelfklevende vinyl folie, Flex- en Flockfolie, stof en meer, rechtstreeks vanaf de computer laten snijden. Je kan je eigen ontwerp, afbeeldingen uit de online bibliotheek of van internet gebruiken en omzetten naar snijlijnen. De Cameo snijplotter is een super leuk toestel voor elke creatieveling. In ons atelier staat hij ter beschikking voor jou.

Cameo

Naaimachines

Met de Bernette naaimachines die ter beschikking staan in ons atelier kan je direct aan de slag om kleine retouches of grotere projecten af te werken. De naaimachines zijn makkelijk te bedienen. Ook staat er een overlock ter beschikking en basis naaigerief. Enkel stof en garen dien je zelf mee te brengen. De naaimachines zijn een samenwerking met ’t Naaidoosje.

Naaimachines

3D-printer

Met de Wanhao 3D printer met touchscreen kan je in enkele klikken beginnen printen. Met een bouwvolume van 200 mm x 200 mm x 180 mm kan je voorwerpen op schaal printen of ze combineren en grote 3D prints maken. In het atelier zijn er een beperkt aantal kleuren filament voorradig. Je kan natuurlijk ook je eigen kleur meebrengen. De 3D printer maakt gebruik van 1.75m filament.

3D printer