Start to Bullet Journal

Heb jij last van een vol hoofd en overal lijstjes? Ben je op zoek naar een creatieve manier om structuur te brengen in je leven? Dan is een Bullet journal misschien wel iets voor jou! Eén plaats om al je plannen, gevoelens, gegevens en passies te bundelen op jouw eigen, authentieke manier.
We trokken naar Maekerscafé Bullet Journal en vroegen de deelnemers om hun expertise met ons te delen.

Hier vind je enkele handige tips voor beginnende bullet journallers!

  • Je hebt niet zo veel nodig om aan je bullet journal te beginnen. De uitvinder, Ryder Carroll, begon er zelf ooit aan met enkel een boekje en een balpen!
  • Als je toch graag een meer uitgebreid aanbod aan materiaal hebt, hoeft het echt niet duur te zijn. Je kan al hele leuke spullen sprokkelen bij winkels als Hema, Action en Flying Tiger.
  • Een bullet journal is heel flexibel, je kan hem echt aanpassen aan je eigen noden. Waar je in januari nood aan hebt is misschien wel anders dan in juli. Door je index is alles makkelijk terug te vinden. Zo kan je in januari een examenplanner maken en in juli een vakantie checklist. It’s up to you!
  • Probeer om niet te vaak op het internet te kijken. Een beetje inspiratie opdoen is goed, maar je kan er ook snel door ontmoedigd raken. Veel dingen die je op internet ziet passeren zijn heel mooi maar zijn ze wel praktisch?
  • Blijf vooral bij je eigen stijl! Als je het graag functioneel houdt met niet te veel decoratie, heel goed. Heb je het graag artistieker met veel tekeningen ook goed.
  • Je maakt best standaard templates voor je dagen van de week en je maandoverzichten. Als je dan je maandthema niet afkrijgt, dan heb je toch nog een functionele agenda.
  • Veel mensen kopen als eerste boekje iets goedkoper. Dat kan! Maar let zeker goed op dat je eentje koopt met wat dikker papier. Als je papier te dun is kan dat er makkelijk voor zorgen dat het niet meer zo leuk wordt. Je kan op die manier ook makkelijker experimenteren met bijvoorbeeld dikke stiften of waterverf. Als je papier te dun is, wordt dat moeilijker.
  • Kom eens langs tijdens een Maekerscafé Bullet Journal, je treft ons elke derde donderdagavond aan de grote tafel in De Maekerij. We werken elk in onze eigen bullet journal en wisselen ideeën en tips uit.

Elke derde donderdag van de maand gaat het Maekerscafé Bullet Journal door in De Maekerij.
Een open ontmoetingsmoment voor iedereen die houdt van lijstjes, papier en rust in z’n hoofd.
Host Irene verwelkomt iedereen, we voorzien lekkers om te snoepen, je betaalt een drankje aan de bar.
De Maekerij heeft heel wat materiaal én inspiratie-boeken die je kan gebruiken.

Nog geen Bullet Journal-ervaring? Volg dan eerst de workshop.