Mei plastic vrij

Mei plastic vrij, is alweer bijna voorbij.

Lien waagde zich deze maand aan 't zelf maken van wasmiddel voor kleding.

"Een super eenvoudig experimentje waarmee je kosten én de natuur spaart. Het stond al lang op mijn to do-lijstje, maar nu maakte ik er eindelijk werk van. Ideale periode die Corona-tijd, er kan immers niemand te dicht komen moest het resultaat toch niet zo fris ruiken. :)"

"Ik dacht altijd dat je er veel materiaal voor nodig had, niets bleek minder waar. Marseille-zeep en water, dat is zowat het enige. Ik voeg nog wat druppeltjes etherische olie toe bij 't opstarten van de was. Ik volgde de instructies van Anne Drake, bekend van haar boek "Ecologie op hoge hakken". Ik ben in ieder geval enthousiast en ben benieuwd naar meer..."

Wil je zelf ook aan de slag?

Op woensdagavond 7 oktober tijdens de workshop "Natuurlijke huishoudmiddeltjes maken" leert Karen van Ortiga het je graag.

We geven eerst een inzicht in diverse grondstoffen van natuurlijke huishoudproducten. Vervolgens gaan we die gebruiken om ze te verwerken tot ecologische huishoudproducten. We geven ook nog concrete tips om het kleinste kamertje spik en span te houden.
Dit is een hands on workshop, je gaat zelf aan de slag.
Tijdens de workshop maak je: een flesje wasmiddel, huisparfum, antiseptische spray en potje poetscrème.

Inschrijven? Klik even door!