De kunst van het herstellen

Herstellen zit in ons maekers-bloed.
We waren dus heel blij toen Chloé en Sebastiaan hun workshopaanbod aan ons voorstelden.

Lees hun verhaal hier:

 

Als avonturiers vertrokken Chloé en Sebastiaan in 2017 op backpack-huwelijksreis. Gebeten door de reismicrobe woonden en werkten ze uiteindelijk twee jaar in ’t buitenland. Zoals voor velen was 2020 ook voor hen een gek jaar. Ze planden hun volgend avontuur maar konden plots nergens heen. Achteraf bekeken was dat misschien net wat ze nodig hadden. Een reis in hun eigen hoofd, lijf en hart. Er was tijd genoeg om na te denken wat ze wilden doen.

Toen een nonkel, die in Lanzarote woont, hen in België bezocht, leerde hij hen de kunst van het herstellen, Kintsugi, kennen. De twee werden onmiddellijk verliefd op deze vorm van handwerk en de filosofie er achter. Het was altijd al hun droom om samen een onderneming te starten. Maar het product waarrond ze wilden werken moest voldoen aan hun kernwaarden; duurzaamheid en authenticiteit. Met Kintsugi vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats.

Tijdens hun workshops genieten ze er van om mensen te inspireren. “Omarm imperfecties, waardeer wat je hebt en geef een gouden randje aan iets gebroken.” is hun motto.

Het geeft hen energie om deelnemers te doen inzien dat ze hun gebroken objecten, vaak van grote emotionele waarde, op een mooie manier kunnen herstellen. De objecten worden achteraf enkel mooier en unieker, ze krijgen een verhaal.