#CORONACREATIEF

Het zijn uitdagende tijden, gun jezelf dus wat me-time.
Maak heerlijke badpralines en verwen je huid tijdens een zalige douche of bad.

Karen van Ortiga legt je uit hoe, via haar webshop kan je ook het nodige materiaal bestellen.
Heb je de smaak te pakken? Dan zijn de workshops van Ortiga in De Maekerij vast iets voor jou!

Deze heerlijke huidpralines kunnen gebruikt worden tijdens het baden of zelfs tijdens het douchen. Maak je huid even nat met warm water en wrijf je lichaam in met de praline. Masseer even goed in en spoel je huid af. Je huid zal zijdezacht aanvoelen.  Vergeet vooral ook je handen niet een extra beurt te geven want deze zien meer af door het overvloedig wassen met zeep en insmeren met ontsmettende sprays.

Ingrediënten voor 1 grote praline

  • 20 gram cacaoboter
  • 10 gram kokosolie
  • 15 gram natriumbicarbonaat
  • Optioneel: 5 druppels etherische olie naar keuze (lavendel, ylang ylang, zoete sinaas, bergamot, mandarijn, palmarosa, roosgeranium)

Werkwijze

Verwarm de cacaoboter en kokosolie au bain marie tot alles gesmolten is. Voeg er het natriumbicarbonaat aan toe en roer het geheel goed door. Laat een minuutje afkoelen tot zo’n 40 graden en voeg nadien desgewenst de etherische olie toe. Evt kan je er ook nog gedroogde rozenblaadjes, lavendelbloemetjes of korenbloemetjes in verwerken. 

Doe dit geheel in een muffin vormpje. Werk eventjes snel zodat het niet begint te stollen. Laat de praline erna opstijven in de koelkast gedurende anderhalf uur. Als ze goed hard is kan je ze uit het vormpje halen. Bewaar ze best niet op een warme plaats.

TIP: heb je meerdere muffin vormpjes maak dan gerust een voorraadje aan voor het ganse gezin. Bewaar je voorraadje in de koelkast, ze blijven zeker 6 maanden goed.

 

Een recept van ORTIGA-lesgeefster bij De Maekerij.