De Maekerij is nog steeds gesloten en we kunnen dus een tijdje niet meer samen maeken... Toch willen we jullie creatief blijven prikkelen en dagen we jullie elke maand uit! 

Doe zeker mee!

#blijfverbonden #samensterk #coronacreatief

De Maekerij ZAAIT - Bemachtig één van de 1000 zaadbommetjes en Zaai Dat Mee!

Op 25 maart is het zo ver! Dan lanceert De Maekerij een nieuwe zadenbrievenbus én worden er 200 zakjes zaadbommen uitgedeeld in de Mechelsestraat 56!

Draag jij ook jouw steentje bij aan een groenere stad en aan een biodivers ecosysteem? Kom dan vanaf 25 maart jouw zaadbommetjes ophalen aan De Maekerij! Samen met vrijwilligers uit het online maekersnetwerk ‘Les Jardins de Louvain’ hebben wij maar liefst 1000 zaadbommetjes gemaakt die we gratis uitdelen! Wees er snel bij en kom één van de 200 zakjes bemachtigen (MAX 1 zakje per persoon)! Elk zakje bevat 5 zaadbommetjes met zaadjes voor akkerbloemen van Ecoflora, meer dan genoeg dus om zowel jouw tuin alsook braakliggend terrein in Leuven een pak groener en biodiverser te maken! 

                     INSTRUCTIES: Gooi de zaadbommetjes op een regenachtige dag zodat ze meer kans hebben om uit te komen of geef ze meteen een plons water. Hoe langer je ze bijhoudt, hoe minder kiemkrachtig ze worden. Wacht dus niet te lang om ze te gooien! 

PS. De zadenbrievenbus is toegankelijk elke dinsdag en donderdag tussen 9u en 16u en iedereen is welkom om naar hartenlust zaden uit te wisselen. De brievenbus is een samenwerking met Seedbox Leuven. Bij hen vind je een uitgebreide zadenbib die hopelijk snel kan opengaan! 

WINACTIE:

Trek een foto van jouw bomactie en maak kans op een waardebon van De Maekerij! Met deze bon kan je bij ons een creatieve workshop komen volgen die lopen doorheen het jaar! Deel jouw foto op instagram of facebook met de hashtag #zaaidatmee en tag @DeMaekerij! Wij verzamelen alle nominaties en kiezen eind april een winnaar! 

#zaaidatmee #guerillagardeners #demaekerij #coronacreatief