De Maekerij is nog steeds gesloten en we kunnen dus een tijdje niet meer samen maeken... Toch willen we jullie creatief blijven prikkelen en dagen we jullie elke maand uit! 

Doe zeker mee!

#blijfverbonden #samensterk #coronacreatief

De Maekerij DROOMT - Verspreid jouw positieve boodschap in de stad!

We dromen allemaal van een post-coronatijd. Een tijd waarin we elkaar weer kunnen knuffelen, kunnen samenkomen voor een babbel of een koffietje, onder collega's kunnen zijn, ... Maar ondertussen gebeuren er ook heel mooie dingen en vinden mensen elke dag opnieuw de kracht om er het beste van te maken! Die veerkracht en positieve boodschappen willen we doorgeven aan elkaar zodat we er samen sterker uitkomen! We hebben behoefte aan positieve en hoopvolle berichtjes want mensen zitten nu eenmaal zo in elkaar dat we positieve emoties nodig hebben om met negatieve zaken te kunnen omgaan.

Hoe kan jij meedoen?

Positief blijven dus! Heb jij zo een positieve boodschap om door te geven? Of heb jij intussen trucjes gevonden om jouw dag toch kleur te geven? Kom dan 1 van de 100 gratis dromenvanger DIY-pakketjes afhalen samen met de instructies! Aan elke dromenvanger komen lintjes met jouw positieve boodschap op en de dromenvangers worden allemaal tesamen opgehangen aan De Maekerij vanaf 1 mei! Voorbijgangers die blij worden van jouw boodschap, kunnen een lintje meenemen. De dromenvanger krijg jij aan het einde van de actie terug. 20 pakketjes zijn alvast gereserveerd voor gedetineerden uit Leuven Centraal en voor de gezinswerking van De Ruimtevaart!

Wil jij graag een pakketje afhalen? Vul dan deze forms in: https://forms.office.com/r/1btTdR7jtg

De dromenvangers zullen ophangen in de Mechelsestraat 56 van 1 mei tot 31 mei.

#samendromen #samensterk #corona-creatief #demaekerij

De Maekerij ZAAIT - Bemachtig één van de 1000 zaadbommetjes en Zaai Dat Mee!

Op 25 maart is het zo ver! Dan lanceert De Maekerij een nieuwe zadenbrievenbus én worden er 200 zakjes zaadbommen uitgedeeld in de Mechelsestraat 56!

Draag jij ook jouw steentje bij aan een groenere stad en aan een biodivers ecosysteem? Kom dan vanaf 25 maart jouw zaadbommetjes ophalen aan De Maekerij! Samen met vrijwilligers uit het online maekersnetwerk ‘Les Jardins de Louvain’ hebben wij maar liefst 1000 zaadbommetjes gemaakt die we gratis uitdelen! Wees er snel bij en kom één van de 200 zakjes bemachtigen (MAX 1 zakje per persoon)! Elk zakje bevat 5 zaadbommetjes met zaadjes voor akkerbloemen van Ecoflora, meer dan genoeg dus om zowel jouw tuin alsook braakliggend terrein in Leuven een pak groener en biodiverser te maken! 

                     INSTRUCTIES: Gooi de zaadbommetjes op een regenachtige dag zodat ze meer kans hebben om uit te komen of geef ze meteen een plons water. Hoe langer je ze bijhoudt, hoe minder kiemkrachtig ze worden. Wacht dus niet te lang om ze te gooien! 

PS. De zadenbrievenbus is toegankelijk elke dinsdag en donderdag tussen 9u en 16u en iedereen is welkom om naar hartenlust zaden uit te wisselen. De brievenbus is een samenwerking met Seedbox Leuven. Bij hen vind je een uitgebreide zadenbib die hopelijk snel kan opengaan! 

WINACTIE:

Trek een foto van jouw bomactie en maak kans op een waardebon van De Maekerij! Met deze bon kan je bij ons een creatieve workshop komen volgen die lopen doorheen het jaar! Deel jouw foto op instagram of facebook met de hashtag #zaaidatmee en tag @DeMaekerij! Wij verzamelen alle nominaties en kiezen eind april een winnaar! 

#zaaidatmee #guerillagardeners #demaekerij #coronacreatief