Een blik in onze keuken

Duurzaam en biologisch koken is trendy, zelfs in de gewone supermarkten zie je de nieuwe bio gamma’s als paddestoelen uit de grond schieten. De wereld verandert… De Leuvense kok die wij kozen als vaste partner voor De Maekerij is in België één van de pioniers op dit vlak. Geert Groffen, een man die bio en duurzaam langs alle mogelijke poriën uitademt. Bij het kiezen van zijn gerechten streeft hij altijd naar een zo laag mogelijke co2 uitstoot. Groenten haalt hij zoveel mogelijk uit eigen moestuin of bij locale boeren, veelal biologisch. Ook zijn keuze voor zoveel mogelijk vegetarische voeding heeft alles te maken met ecologie, want vleesproductie heeft een enorme impact op het milieu: uitstoot van methaangas, massaproductie van veevoeders,…

Deze visie delen we volledig en we zijn er zo trots op Geert als partner te hebben. Niet alleen voor zijn visie, ook voor zijn lekkere en pure kookkunst. Eerlijke gerechten bereid vol passie en met invloeden van over heel de wereld, gerechten die buik én ziel voeden. Kom dat smaeken!