Doe jij mee aan onze Punch Needle Challenge?

PUNCH NEEDLE CHALLENGE: Haal een hippe plant in huis!

Op 12/04 geeft Line van Atelier Gestikt gratis een Q&A punch needle! Hoe kan jij meedoen? Ga om 20u naar de instagram van @de_maekerij en volg de workshop live via onze IGTV! De video wordt daarna gepost op onze wall zodat je het ook op een moment naar keuze kan volgen. Het patroon vind je onderaan dit artikel. Veel maekplezier!

Elke 2 weken daagt het Maekersnetwerk Draad jullie uit voor een challenge. Zo haakten we samen reeds vlaggetjes met behulp van Caroline van @ateljeec. Daarna volgde Line van @AtelierGestikt die ons wandhangertjes leerde maken met macramé. Voorbije week was het de beurt aan Holly van @JaneJamesKnitwear en nu passeert Line opnieuw de revue!

Wat heb je nodig? Kijk even of je dit materiaal thuis hebt liggen of passeer anders in De Maekerij om het materiaal uit te lenen! Wij hebben 13 setjes liggen.

  • Fijne Punch needle naald (deze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, afhankelijk van het garen dat je gebruikt) 
  • Schaar
  • Borduurring van minimum 16cm diameter.
  • Garen: groen borduur/haakgaren maat (maat 3 - 4)
  • Borduurstof met kleine gaatjes
  • Instrijkbare vlieseline (afwerking onderkant). Mag maar moet niet.

Werkbeschrijving:

  1. Druk de afbeelding hieronder af op een A4 formaat, knip hem uit en kopieer hem op je stof met een potlood of stofkrijt. 
  2. Het inrijgen van de punch needle gebeurt via de punt van de naald, daarna door het oog.
  3. Begin eerst rondom rond je tekening te punchen, dan pas kleur je de tekening in.

Belangrijk!

-  Steek de punch needle in je stof en hou het draadje onderaan vast voor je verder gaat.

-  Kijk uit dat de punch needle altijd in contact blijft met je doek dus de needle niet te hoog opheffen anders krijg je te grote lussen en komt de draad terug los.

-  Probeer niet te dicht of te ver uit elkaar te punchen. Door te oefenen vind je de juiste afstand.

-  Kijk uit dat de gleuf in de richting wijst waarin je puncht. Als je van richting wil veranderen dan draai je de borduurring.

-  Als je merkt dat de steken terug loskomen, check dan of je draad niet ergens vast zit. Het kan handig zijn om al een beetje draad af te rollen voor je begint.

Veel plezier!

Op de hoogte blijven van alle challenges en projectjes? Word lid van de Facebookpagina 'Draad Leuven'

#challenge #demaekerij #maekerscafé #maekerscafédraad #draadleuven

 

Bestand sjabloon_punch_needle.docx