Falastin: Palestijns feestmaal
We koken vandaag uit Falastin een boek van Sami Tamimi en Tara Wigley.
Als knabbel starten we met de zoete en pittige zaden en noten uit de oven.
De beignets
met doperwten, spinazie, za’ater en ingelegde citroen is een lekkere de start van ons
Palestijns feestmaal.
Met de Rummaniyya een schotel met gekookte linzen met granaatappelpitten en
aubergines is het moeilijk om je bord niet uit te likken!
Hierbij past een lekker stukje Ka’ak Al Quds, Jerusalem sesambrood.
Een dessertje mag niet ontbreken, we maken de filodriehoekjes met verse roomkaas,
pistachenoten en rozen.
Lesgeefster Ann Koekepan, trotse inwoner van Tienen, werd onlangs benoemd tot echte Tiense Powervrouw! Met haar handelsmerk om zoveel mogelijk met biologische ingrediënten te werken, ontving ze reeds faam in foodieland in Tienen en omstreken en geeft ze kookworkshops op maat. Inmiddels studeerde ze ook af als brood-en banketbakker en chocolatier. Als Ottolenghi fan van het eerste uur en ex-stagaire bij Ottolenghi is Ann de geknipte persoon jou in te leiden in de Palestijnse wereldkeuken.
Inbegrepen in de prijs:
- Warme ontvangst in een inspirerende ruimte
- Homemade limonade en water
- Een tote-bag van De Maekerij
- alle plantaardige Bio-ingrediënten
- Volledige feestmaaltijd
- een bundel van de volledig uitgewerkte en geteste recepten met tips en tricks
Wat moet ik zelf meenemen?
- schort
- 2 handdoeken (keuken en handen)
- snijplankje
- scherp mesje
- een doos die goed afsluit om eventuele restjes mee te nemen
- schrijfgerief.