Brushlettering: maak je eigen kerstkaarten

donderdag 09 december 2021 - 19:00 t/m 22:00
65,00 €

“I just want to drink hot chocolate and write Christmas cards.”

Tijdens de workshop brushlettering gaan we aan de slag met een penseelpen, waarmee we sierlijke letters en woorden op papier kunnen creëeren. Anders dan bij handlettering (waar we letters tekenen met potlood) ligt hier de nadruk op het schrijven met stift.

De workshop is gericht op beginners. We starten met een korte introductie rond techniek en houding, bespreken enkele letterstijlen en gaan hierna in een vlotte beweging over naar afwerking en decoratie van de letters. Er worden brushpennen voorzien van verschillende merken, zodat je tijdens de workshop de tijd kan nemen om ze allemaal uit te proberen.

Brushlettering vergt wat oefening, maar eens je de basis onder de knie hebt kan je met deze pen alle kanten uit. Het werkt rustgevend én verslavend en het is dus moeilijk om ermee te stoppen ;-). Gebruik je brushpen voortaan voor het schrijven van postkaarten, in je bullet journal of werk je favoriete quote uit.

Tijdens deze workshop focussen we ons op de uitwerking van kerstkaarten. Er worden blanco postkaarten voorzien waarop jij één of meerdere feestelijke ontwerpen kan uitwerken. Na een gezellige avond ga je naar huis met een portie nieuwe kennis, een (deels ingevuld) werkboekje met nuttige tips & tricks en je eigen brushpen om thuis nog veel te oefenen.

Een inspirerende workshop van Geertrui van Storms Creative.

Inbegrepen in de prijs:

  • Warme ontvangst in een inspirerende ruimte
  • Homemade limonade en knabbel
  • Een tote-bag van De Maekerij
  • Alle materiaal wordt door ons voorzien
  • Je gaat naar huis met mooie kerstkaarten, een fris hoofd en boordevol energie

Corona-veilig samenkomen doen we zo:

  • Was je handen regelmatig of gebruik onze handengel
  • Voel je je niet goed? Blijf thuis
  • Nog meer vragen? Check onze FAQ.

Indien deze workshop niet kan doorgaan wegens de COVID19-maatregelen zoeken we een nieuwe datum met de lesgever en laten we je die snel weten. Je ontvangt van ons een waardebon van De Maekerij ter waarde van je inschrijvingsbedrag.